Пісочні „S“

Це печиво – хіт у нашій сім'ї. Воно дуже смачне і одночасно просте

Його оригінальна назва – « Butter S », тобто масляні С. Це печиво – хіт у нашій сім'ї.

В оно дуже смачне і одночасно просте у виконанні, але  з «невеличким секретом».  Рецепт від моєї свекрухи. Відтепер і у моїй книжці рецептів. Рекомендую!


ІНГРЕДІЄНТИ

На 1 порцію:

  • 375 гр. борошна
  • 175 гр. м‘якого масла або маргарину
  • 100 гр. цукру
  • 3 яйця
  • жовток або білок для обмазки
  • дрібка солі
  • ванілін (цедра 1 лимону)

підготовка: 15хв

час очікування: 10год

час випікання: 10-15 хв

температура: 170°С


Приготування:

1. Збити масло з цукром.


2. Додати по одному яйця, продовжуючи збивати суміш.


3. Додати у суміш просіяну муку, ванілін, сіль і замісити тісто.


4. Поставити тісто у холодильник на 40 хв.


5. Сформувати з тіста «качалочки» довжиною приблизно 8см і товщиною з мізинець. Викласти їх у формі латинської букви S і трохи приплюснути.


6. Викласти печиво на лист, накрити рушником, винести у прохолодне місце і дати «відлежатися» 10-12 годин. Це обов ’язковий етап, яким не можна нехтувати.


7. Змастити печиво білком, або жовтком, присипати цукром.


8. Випікати у попередньо розігрітій до 170 градусів духовці 10-15хв до легкого золотавого кольору.



0 comments:

Дописати коментар